Hoe online betalen voor het webinar?
Versie 1.0 - 13 oktober 2020
Versie 2.0 - 21 oktober 2020
Online betalen kan een hele klus zijn, vooral als je geen kredietkaart hebt, wat in Europa meer het geval is dan in de VS. Voor die mensen heb ik hieronder enkele mogelijkheden opgesomd om met de gewone bankkaart te kunnen betalen, maar dat vergt wel wat extra inspanning.
Het eerste wat u moet doen is uw gewone bankkaart (een debet-kaart) koppelen aan een online betaalsysteem. De drie grootste zijn Paypal, Apple Pay en Google Pay. De app waarmee ik werk (www.tixoom.app) werkt echter enkel met de laatste twee.
Hieronder leg ik voor elk systeem uit hoe je dat doet. Eens uw gewone bankkaart gelinkt is, kun je overal vlot online betalen. Lukt dat niet, en wil u gewoon via overschrijving betalen, dan kan dat ook, maar dat is duurder vanwege de extra communicatie-kost die daarmee gepaard gaat.
Noot: het organiseren van Apple Pay of Google Pay heeft wel wat voeten in de aarde. Voor elk van de mogelijkheden moet u eerst een account op de desbetreffende websites aanmaken. Maar eens dat allemaal geregeld is, kunt u deze betaalmethode altijd gebruiken.
1. Apple Pay
- Heeft u een IPhone, dan volstaat het om naar de app "Wallet" te gaan, en daar op het icoontje "+" te klikken, en daarna op "Ga door".
- Dat zal u toestaan om een bankkaart (debet card) toe te voegen. Opgelet: niet alle bankkaarten werken. Op deze link vindt u de banken die al integratie met Apple Pay hebben.
- Eenmaal de kaart gelinkt is aan uw Iphone zal Apple automatisch weten dat u online met Apple Pay kan betalen. Overal waar betaald kan worden zal het icoontje "pay with Apple" verschijnen
- Echter, en dit is belangrijk: dit werkt énkel wanneer je websites bezoekt met de browser van Apple, die Safari heet. Ga je langs met Chrome, dan zal de knop "Apple Pay" NIET verschijnen
2) Google Pay
- Zelfde principe. Zoek op uw Android-toestel hoe u een bankkaart aan de applicatie Google Pay kan toevoegen. Ga niet via de website van Google Pay want daar zal het niet lukken.
- Eenmaal de kaart gelinkt is aan uw Android-toestel zal Google automatisch weten dat u online met Google Pay kan betalen. Overal waar betaald kan worden zal het icoontje "Pay with Google" verschijnen
- Echter, en dit is belangrijk: dit werkt énkel wanneer je websites bezoekt met de browser van Google, die Chrome heet. Ga je langs met Safari, dan zal de knop "Google Pay" NIET verschijnen
- Op deze link vindt u meer info. Blijkbaar werkt Google Pay in België enkel met de debet kaarten van Fortis en KBC.
3) Betalen via overschrijving
- Dit is ook mogelijk, maar dit bezorgt mij veel meer werk, aangezien ik dan telkens de rekening moet gaan checken, checken op welke korting u recht hebt, manueel toegang verlenen, enz.
- Daarom wordt een extra kost van 20 EUR aangerekend. Heeft u geen kredietkaart, vraag dan of u iemand die er wel een heeft dit seminar voor u wil betalen, en schrijf dan over naar die persoon
- Wil u per sé toch via overschrijving betalen, stuur dan een mailtje naar events.macrotrends apestaartje gmail.com. We zullen dan de manuele procedure opstarten. Maar liever niet!
- Die procedure gaat zo in zijn werk dat u de betalingsinfo zal krijgen die gelieerd is aan de kortingscode waar u recht op hebt (publiek, MT-lid, LOYAL-lid)
- Vanaf het moment dat u de betaling hebt uitgevoerd en ons daar een printscreen van toestuurt, zult u van ons een mail toegestuurd krijgen met daarin de links naar de vijf webinars.
4) Tot slot
- Betalen met kredietkaart blijkt veruit het gemakkelijkste te zijn. Misschien moet u die maar eens aanvragen? Als je kredietkaart aan je bankrekening gekoppeld is, en je betaalt op tijd het uitgegeven saldo, dan is het eigenlijk géén kredietkaart.
- Indien u er écht niet aan wil, dan kunt u uw bankrekening koppelen aan Apple Pay of Google Pay of werken met een overschrijving. Maar dat heeft een extra administratiekost.
- Verdere opmerkingen na eigen experiment? Ervaringen? Deel ze met ons via events.macrotrends apestaartje gmail.com. Waar mogelijk gaan we deze uitleg daarmee verbeteren.
Heeft deze uitleg u flink wat zoekwerk bespaard? Laat ons dan samen een koffietje drinken.
Terug naar het event "Gezondheid, een andere hypothese"